Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Adventi gondolatok 2022
  2022-12-11 14:00:24, vasárnap
 
   
  Advent 15. napja: december 11, advent 3. vasárnapja, az öröm vasárnapja


Jogunk az örömre

Örüljetek az Úrban szüntelenül: újra csak azt mondom, örüljetek, az Úr közel van! (Fil 4,4.5) - így szól a mai szentmise kezdőéneke.

Sokféle felszólítást kaptam már életem folyamán: legyek tisztelettudóbb, kitartóbb, uralkodjak magamon. De azt sohasem kaptam parancsba, hogy legyek derűsebb. Azt tudom, hogy a kereszténység, evangélium, azaz örömhír. Tehát mindennapi keresztény életem nem kötelességek sorozata, hanem egy olyan életmód, amely örömmel, imával, hálaadással teli. Ezért nyugodtan érezhetem úgy, hogy hívő keresztényként jogom van az örömre, az evangéliumra! Az evangéliumban megkaptam a kinyilatkoztatást az élet értelméről, Isten irgalmáról éppúgy, mint az erkölcsi kötelességeimről, vagy a bűnbocsánatról. Tudom, hogy a Szentlélek segít is az örömteli élet felépítésében, az igazság megtalálásában, és megadja a kellő erőt, hogy gyengeségeim ellenére is kitartsak a jóban! A keresztény ember három legfontosabb jellemzője a benső öröm, az imádságos lelkület, és a hálaadás. Ha viszont ez a 3 együtt van, ez már egy kész adventi programom, és nem csak advent harmadik vasárnapjára, az öröm vasárnapjára. Örülünk a közelgő ünnepnek és jelentőségének életünkben, valamint imádkozva várakozunk, és hálát adunk minden kapott jótéteményért.

Az öröm nélkülözhetetlen a lelki életben. A keresztény embernek egyik legnagyobb kötelessége az öröm, mégpedig: Istennel, felebarátjával, és önmagával szemben.

Két szentet idézek.

,,Föltétlenül szükséges, hogy aki előre akar haladni a lelkiéletben, abban meg legyen az öröm." - mondja Aquinói Szent Tamás.

,,Legyetek derűsek, én is az vagyok!" - mondja Szent II. János Pál pápa.

Amikor örülök, könnyebb jónak lennem. Az örömben felpezsdül bennem a munkakedv, a másik megértése, a szolgálatra kész jóság. Az igazi örömben akár szét tudnám osztani a szívemet is. Ilyenkor tényleg úgy érzem, ahogy Izajás jövendölte. ,,Az Isten lelke van rajtam"; ilyenkor Isten ,,fölkentje" vagyok.


Lelkiismeretvizsgálat
Tudatosítom magamban, hogy a keresztény öröm nem a nevetéssel teli élet. El tudom fogadni, hogy a keresztény öröm nem szórakoztatni akar, hanem belső békét adni. Mit teszek a szív békéjéért?


Szentatyánk, Ferenc pápa tanítja az örömről:

,,A keresztény ember örömöt lélegzik. Az öröm a keresztény ember lélegzete. Az igazi béke adta öröm nem csal meg, miként a mai kultúra kínálata, mely ezernyi dolgot talál ki, hogy szórakoztasson bennünket, hogy végeérhetetlen életöröm-darabkákkal lásson el. A mai világ sajnos megelégszik a nem örömteli kultúrával. Ebben a kultúrában egy sereg dolgot kitalálnak, hogy elszórakoztassanak bennünket megannyi életöröm-darabkával, melyek nem elégítik ki a vágyainkat. Az örömet ugyanis nem lehet boltban venni, mert a Szentlélek ajándéka, amely tovább él a zavar és a próbatétel pillanataiban is."


Imádság:

Uram, Jézusom! Jól tudom, hogy nem csak énmiattam akarod, hogy mindig bennem lakjék az öröm. Hiszem, hogy általam akarsz üzenni a megtört szívűeknek, és általam akarod hirdetni a gyógyulásra váróknak: Te vagy az életöröm forrása.

Uram, Jézusom, aki meghívtál tanítványoddá, ajándékozz meg tehát békéddel és örömöddel. Segíts szentül és örömben élni! Ámen!
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Címkék: kötelességeimről, nélkülözhetetlen, tisztelettudóbb, jelentőségének, szórakoztasson, végeérhetetlen, bűnbocsánatról, keresztényként, megtalálásában, felebarátjával, jótéteményért, tanítványoddá, felépítésében, pillanataiban, szórakoztatni, evangéliumban, kereszténység, legfontosabb, lelkiéletben, gyengeségeim, felszólítást, vasárnapjára, evangéliumra, kötelességek, szüntelenül, szentatyánk, tudatosítom, kötelessége, gyógyulásra, hálaadással, föltétlenül, megelégszik, szolgálatra, darabkákkal, jellemzője, felpezsdül, öröm vasárnapja, olyan életmód, evangéliumban megkaptam, élet értelméről, erkölcsi kötelességeimről, örömteli élet, igazság megtalálásában, kellő erőt, keresztény ember, benső öröm, imádságos lelkület, kész adventi, öröm vasárnapjára, közelgő ünnepnek, öröm nélkülözhetetlen, lelki életben, Aquinói Szent Tamás, Szent II, János Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Zilahy Lajos gondolata  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Emberként automatikusan értéke...  Jó éjt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  A világnak égető szüksége van ...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  A fák lelke  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Szent György nap  Beney Zsuzsa - Álom  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Emlék  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Idézetek a barátságról  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Búzaszentelés  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  képre írva  Életművészet  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Beney Zsuzsa - Tavasz  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Muratáj  Emlék  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Miért nem menti meg Jézus...  Életművészet  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ... 
Bejegyzés Címkék
öröm vasárnapja, olyan életmód, evangéliumban megkaptam, élet értelméről, erkölcsi kötelességeimről, örömteli élet, igazság megtalálásában, kellő erőt, keresztény ember, benső öröm, imádságos lelkület, kész adventi, öröm vasárnapjára, közelgő ünnepnek, öröm nélkülözhetetlen, lelki életben, keresztény embernek, örömben felpezsdül, másik megértése, szolgálatra kész, igazi örömben, keresztény öröm, nevetéssel teli, szív békéjéért, igazi béke, sereg dolgot, örömet ugyanis, próbatétel pillanataiban, megtört szívűeknek, gyógyulásra váróknak, életöröm forrása, kötelességeimről, nélkülözhetetlen, tisztelettudóbb, jelentőségének, szórakoztasson, végeérhetetlen, bűnbocsánatról, keresztényként, megtalálásában, felebarátjával, jótéteményért, tanítványoddá, felépítésében, pillanataiban, szórakoztatni, evangéliumban, kereszténység, legfontosabb, lelkiéletben, gyengeségeim, felszólítást, vasárnapjára, evangéliumra, kötelességek, szüntelenül, szentatyánk, tudatosítom, kötelessége, gyógyulásra, hálaadással, föltétlenül, megelégszik, szolgálatra, darabkákkal, jellemzője, felpezsdül, keresztény, legnagyobb, szentlélek, kezdőéneke, mindennapi, értelméről, vasárnapja, ajándékozz, jövendölte, vágyainkat, várakozunk, nevetéssel, kitalálnak, darabkával, próbatétel, életünkben, kultúrával, irgalmáról, uralkodjak, kultúrában, szívűeknek, evangélium, önmagával, munkakedv, kitartsak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2148
  • e Hét: 10793
  • e Hónap: 17165
  • e Év: 67956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.